Sjuk...på riktigt!

Måndag fm och jag är sjuk. Lite smådålig i allmänhet, ont i hasen, nacken, snorig.... Sjukskrev mig idag för att kurera mig tills fredag då vi ska lägga i båten i smedjebacken. Vi går ju på semester och jag vägrar ligga sjuk på semestern. Knaprar esperitox....hälsokost piller.

Ska nu lägga mig på soffan och försöka sova bort min sjuka....får jag bara sova och vila så brukar det gå över på mig ganska snabbt. Så till kvällningen är jag ganska pigg igen...*hoppas jag*

GOD MORGON

Idag är det fredag. Sitter på jobbet och väntar på att på att bli avbytt kl.08. Idag ska vi till min stad där jag är förr...Bollnäs. Min morfar bor kvar där så vi ska hälsa på honom, åka iväg och äta lunch på Växbo Krog. Där är det toppen. Dom har får & getter, växbo lin, liten gårdsbutik m.m.
Min svärmor ska oxå med...hon fyller 66 år idag..GRATTIS BARBARA!!

Ikväll ska jag ut med turkiet-Helena och arbetskamraten-Jenny och äta och dricka gott på Kharam. Jättekul.

Ha en härlig dag!! Kram Kram
  


Trötter mamma idag

Idag är jag trött. Blev inte mycket sova i natt på jobbet....(ja, vi får sova...6 timmars jour) men inatt vart det upp och ner hela tiden. Inte får jag betalt för en vakennatt heller...Jaja..ska lägga mig på soffan en stund. Skulle verkligen behöva städa lite. Någon som vet hur man får LUSTEN att städa?
Skulle vilja åka in till Gävle och pussa på mins syskonbarn Tilde & Theo...men det blir nog inte av idag. Får pussa mina barn istället...;-)

Ha en härlig sommardag!


Är en funderare idag..

Jisses, vad jag längtar till semestern. Det ska bli så härligt att vara ledig i 4 veckor. Synd bara att just dom veckorna går så himla fort. Schopp schopp så är veckorna slut...tebax till jobbet och invänta ett helt år på nya semesterveckor.
Iallafall så kommer vi ha det super i båten. Alltså..vi 4...i en båt ca 2 veckor. Utan TV...bara massa familjespel. Närmare varann kommer man inte...Jag & M bråkade inte en enda gång förra året....barnen höll oxå sams. Det är ingen ide att hålla på att tjaffsa när man är på en liten båt..jag menar...man kommer ju ingen vart...kan inte direkt springa och gömma sig...;-)

Funderar även på vad jag ska göra med mitt liv, alltså vad jag ska jobba med. Är ju pers. ass men har nu varit det i snart 5 år åt en och samma...känns som jag kan det här nu. Vill göra nått annat. VAD?
Alla jobb man söker är man ca: 100-200 personer på...hur stor chans har man...inte har man någon speciellt hög utbildning på högskolan heller....HHmm..kanske öppna eget...en lite butik här i Sandviken. Vad ska jag sälja?
Finns det någonting här i Sandviken som saknas?

Får fundera mera...

Ikväll är det Allsång på skansen. Jag bara ÄLSKAR det programmet.

Tjillevipp
 

Satt och snyftade framför Meg...

Har precis kollat på en film....en otroligt härlig, fin, romantisk, lite snyftig tjejfilm. In the Land of  Women, med bla Meg Ryan. Jag tycker hon är skitbra skådespelerska. Jag ville inte att den skulle sluta...ville ha mer...



Jag skickade ut mannen i garaget...snacka om snopen han blev när JAG kom med förslaget att gå ut och meka...Han vart jätteglad iallafall...Lillgrisen..;-)

I morgon är det jobb..tar med mig datorn till jobbet så jag kan surfa runt lite...ganska bra jobb så faktiskt....

Har kollat mitt värde oxå på bloggen...908 spänn...en fis i rymden...är jag inte värd mer??? ;-)
Hihi...får väl komma med bättre, roligare inlägg...HHmm...undrar vad jag ska hitta på då?!

God Natt, evryone...(hur fan stavas det?)


Midsommaren över och semestern närmar sig

Nu är midsommaren över och vi har haft en härlig och lugn helg. Jag jobbade först på midsommarafton men senvar vi hemma och åt matjesill och färsk potatis. Grannarna kom över och spelade kubb...trevligt. M hade jour...så han har varit ute och lagat TV-nät i både Sandviken & Alfta. Det är ju inte så trevligt när han bara måste åka iväg så där mitt upp i allt.
Jaja..nu måste vi börja planera semestern. M går ju redan nästa vecka och jag v. 28. Men jag kliver av fredag kl 8 på morgon så egentligen skulle vi kunna fara iväg redan på lördag. Vi har bestämt oss för strömsholms kanal och mälaren istället för Göta kanal. Det skulle bli så långt och traila för oss. 2 veckor med båt sedan tänkte vi åka ner till LEGOLAND.
Kom på det i går kväll...hehe...tror ni det finns boende?! HHmm..ska kolla runt lite idag. Scandic Hotell har ju bra erbjudande med ICA. 
Hoppas ni har haft det bra i helgen!!

Kram kram   

Snacka om skicklig

http://www.idiot.se/2008/03/17/mala/

Kolla...vilken konstnär!!!

Här är JAG!!

Snor denna från..... http://titti40.blogg.se/

Hur bor du? Hus i Östanå, Sandviken
Brukar du komma i tid? Alltid
Hur lång är du? 160....-1
Kan du laga mat? Ja fast jag tycker de e tråkigt!
Vad jobbar du med? Personlig ass
Vad har du på dig just nu?  Kjol & linne
Har du någon fobi? Spindlar & höga höjder
Hade du en bra kväll igår? Ja
Vilket är ditt senaste inköp? Mat på Maxi
Din favoritdryck på morgonen? Kaffe, svart
Var fick du senast pengar ifrån? barnbidrag i dag från FK
Har du sovit i din egen säng inatt? Ja
Vad hade du sönder senast? klippte sönder en av M t-shirtar jag tyckte va ful...(taskigt va) hihi
Vem snackade du med senast? Syster Ramona
Varm favoritdricka? Kaffe
Favorit dricka när du är riktigt törstig? Vatten
Alkoholhaltig favvodricka? Öl, ljus
När gjorde du senast något riktigt dumt? Oj...hhmmm...riktigt dumt? Igår kanske
Saknar du någon just nu? Min mamma som är borta sen -90 
Vad ska man göra för att få dig irriterad? Slänga saker överallt, att inte komma i tid och hålla vad de lovar
Någon jag stör mig på? Ja
Senaste person du kramade? Sonen Hampus
Senaste person du ringde? Syrran
Senaste person som ringde dig? Syrran
Vad drack du senast? Kaffe
Vill du ha barn? Ja...gärna en tjej...
Längtar du till din födelsedag? Nej inte egentligen. Fyller nästa söndag och då jobbar jag. 34 blir jag!
Har du rakat dina ben någon gång? Alltid
Är du sugen på något nu? Samma här...alltid
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? 3-4 st
Använder du hudkräm? ja
Attraheras du utav män med skägg? nej, inte direkt. Opps...jo M...han har ju lite skägg..;-) Love you
Micropop eller poppa själv? Poppa själv
Brukar du baka? Nej tyvärr....rulltårta iblad.
Röstade du i det senaste valet? Yepp...M
Är du nöjd med ditt liv som det är nu? Jadå det är jag
Vilken låt lyssnade du senast på? RixFM tittis em-låt
Har någon annan sovit i din säng inatt? M
Vad tycker du är äckligt? Röklukt när man äter
Har du pengar på mobilen? Nix jag har abonnemang

Bus på hus

Nu får vi igen för galenskaper M har gjort för folk. Han bara älskar att "busa" när folk är på semester..
Tex: La ner ett kylskåp & frys, fyllde med friggolit och ställde upp igen...kul och öppna de när man kommer hem trött efter semestern, tagit ur ALLA glödlampor i huset och tagit ur ALLA säkringar.
Gödlsat en stor snopp på gräsmattan som kommer tokväxa...(ägarna har intre riktigt upptäckt det ännu), fyllt ett brevinkast med reklam så dom knappt kommer in genom dörren...varav deras post även ligger mitt i, klippt 5000 st 1x5 cm Nygiftalappar och spritt över hela huset....för 2 år sedan...dom hittar fortfarande lappar..., prytt ett hus fullt med gilanger, tomtar, granar, kulor ja allt du kan tänka dig...och låta det stå lysande i 2 veckor tills dom kom hem. DYRT blev de...men han hade varit runt och samlat in pengar så dom kunde betala elräkningen. Tidningen var tom där och knäppte kort: Sandvikens mest lysande hus. Det klassiska....toalettpapper runt HELA huset.
Ja, jag väntar bara på att finna vårt hus ommålat i orange eller något sånt. Förra året hängde ett par kalsonger i vår flaggstång...leopard, string...(grannarna hade undrat), alla våra utemöbler var borta....igår när vi kom hem så hängde en skylt på vårt garage......

Lilla Hollywood är en videohall här i Sandviken som lagt ner.
Tycker det är ganska fint..den får nog hänga kvar!

Letade fram gamla bilder på barnen


Kolla in Rasmus frilla...Lill-Elvis?! Badar vid strandbaden, Årsunda -03.
 

Jag bara ÄLSKAR den här bilden...oxå Rasmus. -03


Egenföretagarefrun

Finns ju bloggar som heter fotbollsfrun, hockeyfrun, hemmafrun, sjömansfrun, husfrun...jag...jag kan väl skriva om hur det är att vara frun till egen företagare...och det är inte så glammigt som många tror.
Min man starta sin firma -01. Dom är 4 delägare. Det är en el/tele firma. Vi jobbade då tillsammans på ett företag i Gävle. Då han sa upp sig och startade eget så fick jag sparken. Jag kunde ju vara spion och säga till kunderna att ringa M istället.. Jag var hemma och var mammaledig då...och fortsatte med det i 3 år till...men nu jobbar jag någon annanstans. 
M jobbar 7-16. Fått order av mig att hämta barnen 16 på dagis så han måste sluta då. Men istället åker han och jobbar på kvällarna. Inte lite mycket nu som förr faktiskt. Han har jour 1 vecka i månaden som han inte får extra betalt för. Då ska han inställa sig inom en timme på platsen, så vi kan aldrig planera något den veckan. Han tar ut samma lön som sina anställda....annars får han skatta bort allt....Mobiltelefonen har han på dygnet runt...och jag lovar...den ringer...
Kan inte ha mer än 4 veckor semester....svårt att vara hemma med sjukt barn, och skulle han med förmodan ta ut en vård av sjukt barn så är det väldigt drygt att ha med försäkringskassan att göra när man är egen. De andra ägarna måste skriva på skriftligt att han varit hemma och då tar det en månad extra att få ut sina pengar.
Finns det något positivt med att ha en man som är egen?...Tja...kan när som helst åka ner på firman och dricka världens godaste chokald ur kaffeautomaten, får t-shirtar som det står firmanamnet på...(om det nu är positivt). Jo, vi får följa med på julbord varje år...Kom inte på något mer just nu...så är det att vara egenföretagarefru...inte alls glammigt!!!


Ps..jag har varit och fixat mina naglar idag...jättefina. Går varje månad...JAG BEKOSTAR DET SJÄLV FÖR MIN "vård" LÖN!! ;-) Men det unnar jag mig...det är så fräscht med fransk manikyr.


Ny text på psalm 199

Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor.
Då valkar bara sväller, och celluliter gror.
Generande behåring, lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring, vi stannar inomhus.  

De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.
Vi sitter där å gnäller, fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill motionera, när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera, vi tar en kaka till! 


Idag har ...

Idag har det inte hänt mycket. Jobbat sen 8 i morse och jobbar till 9 i morgon bitti.
Sonen ringde nyss och storgrina...
-Paapppaa spruta vvvvatten på mmmej mmmed vvvattensssslangen.
-Jaha..och vad hade du gjort då???
-VVVarit dddduuuummmm....Huäääääää hhhuuääääää

Hahha...ja, vad säger man..rätt åt dig eller???

I morgon är det studenten här i Sandviken..måste ner och kolla på alla som åker runt i fina bilar.
Mannen ska köra någon? i vår Musse -67 eller -69...eller vad de nu är..

Nu ska jag kolla på TV, Design: Simon & Thomas....dom är för härliga tycker jag!

God Kväll

SÄLJES; Cheva Tahoe, 24" hjul, 149 000:-

Är det någon som vill köpa min bil...?? Chevrolet Tahoe -00 med 24" hjul, 149.000:-
Jag har fan inte råd att köra den längre....bensinen går bara upp, upp upp...



Ikväll är det Sverige match!!
Ska tvinga min man...som är noll intresserad av fotboll (jag tror han är den ende killen som är det?)...att sitta och kolla på matchen med mig. Jag har lovat barnen oxå att vara uppe. Ska åka in till boulongerskogen på eftermiddagen så dom får springa av sig lite och somna på vägen hem så dom kan vara uppe ikväll...Hehe, man har sina knep. Köpt en varsin sverige t-shirt åt dom. Kanske jag skulle ha en oxå?!
Bunkra upp med lite chips och gotta...ska bjuda mannen på en öl så han sitter kvar...HIHI


Sonen vann gummibåten

Igår hade vi fisketävling. Sonen vann en gummibåt...perfekt att ha i vår båt i sommar.
Vad ska ni göra på semestern? Vi ska åka på Göta Kanal....ska bli härligt!
Den åker man igenom på 5 dagar...sen upp in i södertäljekanal och uti mälaren. Jag älskar att åka på mälaren. Så underbart fint. Vi tänkte vara ute med båten i 2-3 veckor. YIPPIE...snart semester!!!!


EU-MOPPE

M vill att jag ska åka eu-moppe till jobbet. Jobbar ju 24 timmars och då måste bilen stå på stan..det är inte så bra.
Hur svårt är det egentligen att köra moppe? Ut på vägarna med en sån och vingla...Livsfarligt...Ska jag ta cykeln istället då...NEJ...jag är alldeles för lat för det. Måste fråga granntjejen (15 år) om jag får testa hennes....

Fisketävling

I morgon har vi fisketävling här i Östanå. Vi har det varje år. Damklass/ Herrklass / barnklass....förra året vann jag damklassen och vad jag inte visste va priset då att anordna nästkommande fisketävling. Hade jag vetat de skulle jag aldrig dra upp så många firrar..hehe.
Efter tävlingen har vi fotbollscup..och sedan blir det grillning. Tittade nu i tidningen och det ska bli 28 grader i morgon...HÄRLIGT!! 

Idag ska jag iväg och fika med min förre arbetskamrat Ullis på Lasses kl. 10...sen ska jag åka och handla inför surstömmingskvällen ikväll...;-)

Ha de gött i solen...






Sommarfest på dagis

Ikväll är det sommarfest på dagis. Grilla lite korv och barnen har sång-uppvisning. Roligt.
Sen ska ju Rasmus upp i sexårs till hösten, så nu har man inga småbarn längre.
Skulle man ha skaffat en till, tro??!!

I morgonkväll kommer grannarna över på surströmming....Det ska bli så gott. Längtat hela vintern faktiskt!!

Nu ska jag ut på altanen och mysa!

Ha en härlig dag.

Om 20 minuter

kliver jag av mitt skift. HÄRLIGT.
Ska hem och mysa på altanen..ser ut att bli lika fint idag oxå.
Kl 14 kommer kidzen hem..då springer vi igenom crazydaisy..(en blomma som vattenspridare). ;-)

Ha en fin dag allihopa. Det ska jag ha!!!

Ligger lågt

Ibland ligger jag bara lågt ett tag. nu var det en vecka sedan jag bloggade. Har känt att jag är less på mycket...bla jobbet. Trodde jag skulle känna mig bättre när jag iväg en vecka men icke sa nicke. Känner likadant...helt enkelt less. Behöver verkligen mina 4 veckors semester snart.
5 veckor kvar!!!

Har massa komp tid som jag kan ta ut så länge, för vissa dagar/helger så åker mannen bort med firman...och är det helg så har man ju ingen barnomsorg...då måste jag kompa ut för att ta hand om barnen...inga problem egentligen...men då har vi inga vikarier som kan hoppa in. Alla vill tydkligen vara ledig under sommaren. Idag är en sådan dag. Skulle behöva vara ledig, men var tvungen att gå till jobbet och göra mina 24 timmar...ringa snällt runt och fixa barnvakt för 24 timmar...hur enkelt är det?? Inte undra på att man blir less.

Äh, nu har jag spytt ur mig lite....Ha en så härlig och solig dag....alla ni lediga..;-)

RSS 2.0